boek_vogel_btn
De jaren '80

In 1982 nam Felix Derongé ontslag als muziekchef en er stond niet onmiddellijk een vervanger klaar. Terwijl het bestuur naarstig op zoek ging naar een nieuwe dirigent, zat Louis Michiels gedurende twee maanden de repetities voor. Uiteindelijk belandde men bij Luc Vandermosten, een jong en veelbelovend talent van De Ware Vrienden, alias "De Keet", uit Huldenberg.

Fanfare Sint Rochus van Eizer-Overijse viert "gouden" voorzitter, bloklettert "Het Laatste Nieuws" op 16 april 1982. Eizer-Overijse haalt "gouden" voorzitter af met paard en koets, staat er in "Het Nieuwsblad" van 14 april 1982. Een gouden voorzitter in Eizer, klinkt het iets minder prozaïsch in "De Serrist".

Inderdaad, Vlaanderen zal het geweten hebben dat in onze parochie een krasse 84-jarige als president van onze eigenste fanfare werd gehuldigd. Op 18 april werden alle sympathisanten om 9u15 in Zaal Scala verwacht, waar de voorzitter met paard en koets zou toekomen. Om 10u00 had er een dankmis plaats, waarna er menigmaal op ’s presidents gezondheid werd geklonken.