boek_vogel_btn
125 jaar Koninklijke Fanfare Sint Rochus

Het eerste weekend

Het eerste festival-weekend werd ingezet met een jeugdavond op vrijdag 23 april 1999.

Hoofd-attractie vormde het optreden van de populaire popgroep "Penny’s Pidgin" een formatie van eigen bodem.

Op zaterdag 24 april vond een pannenkoekenavond plaats met muziekoptredens van de jeugd van Sint Rochus.

Op zondag 25 april vond in een zonverlichte tent een onvergetelijke dorpskwis plaats. Navolgend werden er een aantal muziekoptredens verzorgd door de fanfares en harmonies van Groot-Overijse.

Het tweede weekend

Op vrijdag 30 april was het weer zover.

In een schitterend nieuw uniform, bestaande uit een bordeaux-kleurig gilet en gele das op een zwarte broek of rok, trad Sint Rochus aan voor haar jubileumconcert, waarop tal van prominenten waren uitgenodigd.

Tijdens de navolgende receptie werden een aantal muzikanten onder luid applaus gehuldigd. Op zaterdag 1 mei vond dan in de tent het eerste deel van het jaarlijks muziekfestival van Tervuren plaats. Hierop waren voor de gelegenheid ook de muziekmaatschappijen van Huldenberg uitgenodigd.

De avond zou even onvergetelijk worden als de rest van het festival, want daar traden de oudgedienden op van de destijds in onze streken razend populaire groep "The Starfighters". Op zondag 2 mei om 9u00 werd in de tent een plechtige en sfeervolle eucharistieviering gehouden door pastoor Roger Ghysens. De afgestorven leden van de fanfare werden herdacht, en de mis werd feestelijk opgeluisterd door onze fanfare.

Na afloop kwam de Koninklijke Fanfare Sint Rochus uit Bonheiden een gesmaakt aperitiefconcert verzorgen, dat op een warm applaus werd onthaald.

Des middags werd er restaurant gehouden en werden de kinderen getracteerd op het optreden van een clown.

Het Play-in-concert

In het festivaljaar 1999 had de Koninklijke Fanfare Sint Rochus ook nog iets anders te vieren : haar jeugdwerking bestond immers 25 jaar!

Enkele bevriende muziekverenigingen, waar onze muziekleraren enige band mee hebben, en die er eveneens een actieve jeugdwerking op nahouden, werden uitgenodigd om aan dit unieke muziekevenement mee te werken.

Samen hebben deze jonge muziekliefhebbers op zaterdag 25 september in het Pachthof Stroykens te Duisburg een volledige dag aan geselecteerde muziekstukken gerepeteerd. In de grootste kameraadschap maar ook met volledige concentratie werd er gewerkt, neen gezwoegd, onder de deskundige begeleiding van gastdirigent Luc Bartholomeus, directeur aan de muziekacademie te Anderlecht.

s’Avonds dan, om 19u30, brachten ongeveer 100 jonge muzikanten een schitterend Play-in-concert.

De concertavonden

Op 27 en 28 november werd de laatste hoofdstuk van het festivaljaar geschreven. Onder leiding van Luc Vandermosten brachten de muzikanten weer eens een prachtig concert ten gehore. Toneel werd er echter niet meer gespeeld door Jong maar Moedig, dat uitgerekend in het festivaljaar en voor het eerst in een onafgebroken reeks opvoeringen sinds 1976 verstek moest laten gaan. Op hun uitnodiging werd in elk geval toneel gespeeld door het gezelschap "Klem" uit Hoeilaart. Zij brachten op schitterende wijze het stuk "Au Bouillon Belge" van Walter Van den Broeck, dat in sappig Brussels werd opgevoerd met tal van knipogen naar bestaande Belgische geplogenheden.