boek_vogel_btn
Andrea Tastenhoye (2010 - )

Sinds 2010 staat Andrea als eerste vrouwelijke voorzitter aan het roer van fanfare.

Het hoeft ook niet te verbazen dat zij deze fakkel van een andere nazaat van Franciscus Tastenhoye of "Susken Tast" zou overnemen.
De fanfare is nu eenmaal onlosmakelijk met haar familie en haar jeugd verbonden.

Ze studeerde regentaat Nederlands-Duits-Engels aan het H.- Hartinstituut te Heverlee en gaf les aan het GITO in Tervuren. Daarnaast is ze ook al jarenlang een gedreven gids en zo heeft ze al een heel stuk van de wereld rondgereisd.

Toen neef Jean (Jan) Tastenhoye in 1976 de jaarlijkse toneelavonden van Sint-Rochus nieuw leven inblies, acteerde Andrea dat jaar mee als eerste en enige vrouw in "De dochter van de muzikant"! In het begin van de jaren '80 heeft ze zelfs een aantal keer mee het toneelstuk geregisseerd samen met haar neef.

Al sinds 1987 presenteert ze elke keer de jaarlijkse concertavonden. En daarnaast is ze ook al zeer lang een trouwe en gewaardeerde helper bij alle activiteiten van de fanfare.

Aangezien zij niet muzikaal geschoold is, ziet Andrea haar taak als voorzitter eerder als pr-vrouw en logistiek ondersteuner.

Ze vertegenwoordigt de fanfare in de dorpsraad en op tal van evenementen. Voor de wekelijkse repetities bakt ze steevast wat zoete lekkernijen voor de muzikanten en samen met enkele goede zielen investeert zij ook veel in de voorbereidingen van de BBQ tijdens de jaarlijkse Eizerse Feesten.

(met dank aan de eizerWijzer 2024-1)