fanfare

Wie zijn wij?

De Koninklijke Fanfare Sint-Rochus werd gesticht in Eizer in 1874 en al zijn we nu meer dan 100jaar oud, we zijn nog steeds niet uitgeblazen. Integendeel! Iedereen die van muziek houdt, jong of oud, is welkom in onze vereniging en vriendschap en loyaliteit zijn minstens even belangrijk als muzikale genialiteit.

Wij zijn trots een eigen jeugdwerking te hebben waaruit we de overgrote meerderheid van onze muzikanten kunnen rekruteren. Sinds 1982 staat ons orkest onder leiding van Luc Vandermosten.
De wekelijkse repetities vinden plaats in de Sint-Jozefschool in Eizer op vrijdagavond. Hier gebeurt ook de muzikale opleiding van onze leerling-muzikanten, die begeleid worden door enthousiaste muziekleraars.

Elk jaar organiseren we een muziekdag, een lenteconcert met pannenkoekenavond, een kermisrestaurant, een muziek-weekend en een winterconcert. Daarnaast nemen we deel aan tal van evenementen in het dorp en omstreken.
Een achterban van 200 leden sympathiseert met onze vereniging. Zij komen vooral uit Eizer en naburige dorpen, maar zelfs in Arlon en Brugge hebben we trouwe leden.